Een echte allrounder deze Chileense peper, want geschikt voor vele toepassingen. De plant wordt maximaal 90 cm hoog. De niet al te hete pepers worden zo'n 9 cm lang en hebben een duidelijke citroensmaak. De pepers verkleuren tijdens het rijpen van lichtgroen naar geel en worden uiteindelijk rood. Ze zijn het lekkerst als ze bijna rood worden. Een van de vroegste pepers! Populair in Italiaanse gerechten, salades, soepen, sauzen, roerbakschotels en natuurlijk in diverse Aziatische en Zuid-Amerikaanse gerechten. De plant en vooral ook de zijtakken hebben steun nodig omdat de grote en zware vruchten de takken anders doen breken.
Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!
Soort: Capsicum Baccatum
scoville untis: 30.000 -50.000
10 zaden
© 2024 www.honderdprocentnatural.nl - Powered by Shoppagina.nl